Skriv som en copywriter

Skriv som en copywriter

Om bloggen

Här kommer jag att skriva och lägga ut det som jag tror kan vara intressant för dig som vill bli bättre på sociala medier.
Det blir mer handfasta och konkreta råd än oklara tips som nätet ändå är fyllt utav.

Fokus kommer att ligga på texten, men det blir även lite foto och grafik.

Hemsidan min är: www.waslingmedia.se/index.html

Använd källorna rätt

språktipsSkapad av WM sep 07, 2018 12:25:58

För att du ska bli trovärdig behöver du hänvisa till källor. Men det betyder inte att du behöver börja med att berätta var du hittat din information. Det kan du smyga in allt eftersom det passar. Kläm in dem bara, som en journalist skulle ha sagt.

Jag har tidigare visat att att din puff ska vara så kort som möjligt (men ändå vara levande). Dessutom ska källan ta minsta möjliga plats. Fundera därför på om du behöver ha med källan i puffen eller om den kan komma senare.


Nybörjaren: Trafikverkets upphandlingsenhet visar i sin senaste rapport om planerade järnvägsprojekt att nya politiska beslut i mer än hälften av alla projekt under förutvarande år påverkade prisbilden på upphandlingarna.

Du: Politiska beslut stod förra året för mer än hälften av prishöjningen i de planerade järnvägsprojekten. De höjde kostnaderna för transporter, konsulttjänster och markinköp.

Detta visar siffror från Trafikverkets upphandlingsenhets senaste rapport om projektupphandlingar.

Nybörjaren. I en skrivelse till Riksdagen föreslår organisationen Gröna bilister en rad åtgärder för att minska användandet av fossila bränslen för att uppnå klimatmålen. Ett av förslagen är att sänka skatten på elbilar.

Du: Skatten på elbilar bör sänkas redan i höst. Det anser intresseföreningen Gröna bilister….

Så. Nu är det bara att börja öva.