Skriv som en copywriter

Skriv som en copywriter

Om bloggen

Här kommer jag att skriva och lägga ut det som jag tror kan vara intressant för dig som vill bli bättre på sociala medier.
Det blir mer handfasta och konkreta råd än oklara tips som nätet ändå är fyllt utav.

Fokus kommer att ligga på texten, men det blir även lite foto och grafik.

Hemsidan min är: www.waslingmedia.se/index.html

Detaljerna skapar liv

språktipsSkapad av WM aug 31, 2018 15:15:03För att en text ska bli levande behövs detaljer. Små noteringar som ger förståelse för vad som sker i texten och varför aktörerna agerar som de gör.

Vi som skriver utgår ofta från oss själva. Det är helt naturligt men då låter det ofta så här, speciellt i information från myndigheter:

Nybörjaren: Efter att kommunens förhandling med facket strandat skedde på måndagskvällen en upptrappning av arbetskonflikten inom grundskoleförvaltningen i Borås, och på onsdag kommer alla lågstadieskolor att stängas till följd av lärarbrist.

Det tog en lång mening med flera underordnade satser innan vi lyckades klämma ut det som är det viktigaste för läsaren. Istället kunde vi ha skrivit så här.

Du. På onsdag håller alla grundskolor i Borås stängt. Det står klart efter att förhandlingarna mellan Borås kommun och lärarförbundet strandat på måndagskvällen.

Nu när detta är sagt kan vi (även myndigheter) förklara mer exakt vad som har hänt och vilka konsekvenser som kommer av detta och sedan, helst, avsluta med information om vad som händer härnäst. Samt berätta hur det hela kan lösas för tredje part (föräldrar och barn).

Det här är en typ av information som även berör företag som behöver gå ut med allmän information om driftsstopp, leveransproblem eller annat som stör men som inte kan åtgärdas av kundtjänsten.


Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.